Google Search Results

Saturday, March 7, 2009

Kunjungan FF ke Kari Kepala Ikan Kg. Attap

Jumaat, 6 Mac 2009 : Ahli2 FridayFutsal seramai 15 orang, berkunjung ke Restoran ZK di Kg. Attap untuk melayan gian kari kepala ikan beramai2. Dah lama jugaklah kami tak makan beramai2 macam ni, so apa lagi, semua dah kata on! dengan bayangan kepala ikan dalam kepala, hopefully kendian, dalam perut (leleh).

4 kereta pun dgn gerak pantas khas ke Restaurant ZK. Perjalanan ke sana agak smooth cuma mungkin disebabkan bayangan dapat gigit biji mata kepala ikan, telah menyebabkan pemandu kami, Haikal hampir terlepas exit ke Kg Attap (nasib baik tak masuk Federal, boleh gi Zainol plak..hehehe). Terngiang2 lagi dari jeritan passanger lain menjerit "kiri,kiri, kiri,kiri". Haru-haru...

Sampai kat sana, kami di jemput penuh mesra dari pekerja2 ZK "mari makan bos, berapa orang?" sekali sekali di panggil bos bagus jugak, betul tak? Kami terpaksa berpecah kpd 2 group sbb tak cukup tempat, tp time tu dah tak kisah, semua tgh leleh dr bau kari kepala ikan (leleh lagi, pergghh)

FF members terus order nasi putih, cili+bawang potong, ayam goreng, minuman & paling penting ....... kari kepala ikan besar! Mkn beramai2...lagi lah layan.












Tak sampai 5 minit semua order sampai. Haikal tanpa bagi salam (baca Bismillah lagilah tak tau)terus mengorek biji mata ikan2 tu..kesian, buta dah ikan2 tu. Semua member2 apalagi, stop borak and soru....












Ikan sebelum di butakan oleh Haikal

Kari dia pada taste nya, tak menggunakan santan. Hanya guna serbuk kari and air asam jawa. Bau takyah citerlah beb. Lepas tu, jgn nk ngada2 fork & spoon, pakai tangan, baru feel.

Special mention & terima kasih kepada Meor kerana sudi belanja pada kali ni. Kami semua doakan murah rezeki pada Meor sekeluarga.
Terima kasih Meor
Soru....


Kari kepala ikan.....layan....

Haikal korek mata ikan

Licin....
Makan Lagi...

Focus......

Haikal gigit balik..

Stim lepas pekena kari ikan...
Stone....
Puas!

Alamat:

ZK Restoran Kari Kepala Ikan. No. 76,
Jalan Kampung Attap, KL.

2 comments:

RedGiants said...

warghhhhhhhhhhhhh...
aku plak bole termiss....hadoiii......
tiap kali aku pegi mesti meor takde...sekali ni meor pegi aku plak takde.....ehehehhe

shah said...

ko termiss...takpe....aku tak tau langsung....bc blog ni baru tau...